З чого готують тамариндовий чатні?

Цей тамариндовий чатні готується з використанням тамаринд, фініки, нефрит і порошки спецій. Ви також можете пропустити фініки та додати більше нефриту, але смак чатні буде набагато кращим, якщо додати фініки або трохи родзинок.5 березня 2023 р.

Плід походить від тамариндового дерева і міститься в коконі всередині насіннєвих коробочок. Він має текстуру, схожу на фініки, і його подрібнюють, щоб отримати тамариндову пасту або менш розбавлений тамариндовий концентрат. Фрукти також можна витягти зі свіжих стручків або придбати шматками. Це кулінарний продукт у країнах Карибського басейну, Індії, Таїланді та Мексиці.

Воно має Тамаринд, неочищений цукор (без рафінованого цукру), вода та мелені спеції. Подавайте цей тамариндовий соус із вашими улюбленими закусками, такими як цибулевий бхаджі, овочева пакора чи навіть самоса. Також смачно подавати до чаат (індійська вулична їжа).

Чи корисний тамаринд для здоров'я? Відомо, що тамаринд корисний для здоров’я, оскільки він багатий антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Він може допомогти травленню, знизити рівень холестерину та запропонувати потенційні протизапальні переваги.

Тамаринд – це плодовий стручок дерева походить із північної Африки та Азії та широко культивується в Індії; його кисло-солодка м'якоть використовується для додання гострого смаку в кулінарії. Технічно стручки тамаринда класифікуються як бобові, тобто вони є далекими родичами арахісу.

Як їжа, тамаринд відноситься до сімейства бобових і тому може викликати алергічну реакцію у деяких людей. Тамаринд може знизити рівень цукру в крові, тому його слід використовувати з обережністю якщо ви хворієте на цукровий діабет. Він також може мати проносну дію, якщо споживати його у великих кількостях.