Який урок міститься в 1 Тимофію 6 17 19?

коротко, до багатства слід підходити смиренно, великодушно та есхатологічно. «Наставляй тих, хто багатий у цьому світі, не пихатись і не покладати надію на невизначеність багатства, а на Бога, який щедро дає нам усе для насолоди». 27 грудня 2019 р.

ТЕКСТ: Наш сьогоднішній текст – 1 Тимофію 6:17-19. Це Божі Слова. Що ж до багатих у нинішньому віці, наказуй їм не пихатись і не покладати надії на непевність багатства, але на Бога, який щедро дає нам усе, щоб насолоджуватися.

Заможним віруючим слід нагадати, щоб вони не були надмірно гордими чи зарозумілими. Їх слід навчити не покладатися на «непевність багатства». Навпаки, вони мали зосередитися на Богові, тому, хто дає все, що ми маємо.

Коли заможний віруючий діє згідно з Божою волею, як описано у віршах 17–18, він або вона інвестує в небесні нагороди. Скарби на небі вважаються набагато ціннішими, ніж багатство в цьому житті.

Допоможи нам звернути наші серця до Тебе, Бога живого, що щедро обдаровує нас усім, щоб ми могли насолоджуватися. Допоможи всім нам творити добро, бути багатими на добрі справи, бути щедрими та щедрими. Тож закламо основу для майбутнього і візьмімо життя, яке є справжнім життям. В ім’я Ісуса я прошу.

У 6-му розділі 1 Тимофія апостол Павло висловив суворе попередження про неприємності, які ми можемо отримати, коли надто цінуємо гроші та матеріальні речі: “Бо грошолюбство є корінь усякого зла, і дехто через тугу за ним відійшов від віри.” – 1 Тимофія 6:10.