Які недоліки вакуумного пакування харчових продуктів?

Недоліки вакуумної упаковки: Втрата збереження після відкриття контейнера. Залежно від кожного продукту можуть знадобитися додаткові ущільнювальні аксесуари. Часто потрібне додаткове маркування. Звичайні вакуумні пакети може бути важко відкрити.

Продукти, які не повинні бути упаковані під вакуум

  • Свіжі хрестоцвіті овочі.
  • Свіжий часник і цибуля.
  • Свіжі гриби.
  • Неферментовані м'які сири.
  • харчування з високим вмістом жиру.

Коли ми вакуумуємо їжу, ми видаляємо все повітря, яке контактує з нею, разом із повітрям витягується кисень, який є основною причиною окислення їжі і, отже, її псування. Тобто, запаковуючи їжу у вакуум, ми запобігаємо її псуванню та зберігаємо її набагато довше.

Терміни зберігання харчових продуктів у вакуумній упаковці

ХАРЧУВАННЯСТАНДАРТНА УПАКОВКА (днів)ПАКУВАННЯ ПІД ВАКУУМОМ (днів)
СВІЖІ ФРУКТИ815
ОВОЧІ510
СИР725
ХАМОН220

Підсумовуючи, Вакуумне пакування є кращим варіантом, ніж просте заморожування, коли йдеться про збереження продуктів протягом тривалого часу.. Завдяки цій техніці ви можете насолоджуватися свіжою та смачною їжею набагато довше, зберігаючи її оригінальну текстуру та смак.

У діапазоні від 4 до -1 градусів за Цельсієм м'ясо, консервоване під вакуумом, має термін зберігання приблизно чотири довгих місяці, при заморожуванні час збереження збільшується в рази. При низьких температурах м’ясо може легко зберігатися максимум 12 місяців без втрати якості.