Яке основне сільське господарство Південно-Східної Азії?

Переважаючою формою сільського господарства в області є вологе вирощування рису. Там, де дозволяють умови, зазвичай висаджують дві культури щороку. Інші продовольчі культури, такі як кукурудза (кукурудза), маніок і бобові (бобові), часто вирощують у посушливіших районах, де недостатньо води для другого посіву рису.

Сільськогосподарське виробництво в Південно-Східній Азії зберігається зосереджено навколо рису. Вирощування рису є основною сільськогосподарською діяльністю, на яку припадає більша частка валової вартості продукції, ніж будь-який інший окремий товар.

Система вирощування рису У цій системі землеробства домінує інтенсивне вирощування водно-болотного рису12 фермерами та пайовиками на фрагментованих полях із зрошенням або без нього. Із загальної площі системи в 36 мільйонів га, приблизно 22 мільйони га, або понад 60 відсотків, знаходяться в обробці.

Азія відома декількома плантаційними товарними культурами, найважливішими з яких є чай, каучук, пальмова олія, кокоси та цукрова тростина. Джут, комерційне волокно, хоч і зменшилося, але залишається основною експортною культурою Бангладеш.

Культури, такі як зернове сорго (Sorghum bicolor), бавовник і соєві боби мають нижчу потребу у воді та переважні для сівозмін на піщаних ґрунтах. Управління азотом є важливим фактором для посівів кукурудзи, які вирощуються в сівозміні із збереженням ґрунту. Піщані ґрунти на південному сході мають низьку родючість.

Рис Рис є найважливішою сільськогосподарською культурою в Азії – 90% світового виробництва та споживання припадає на цей регіон.