Яке на смак балтійське каррі?

Це а м’яке каррі на томатній основі, виготовлене зі свіжої суміші багатьох ароматних спецій, і це дуже «мокре» каррі з великою кількістю смачної підливи. Зазвичай його готують з куркою або бараниною, з додаванням свіжого часнику, імбиру, цибулі, нарізаних помідорів, листя коріандру і 2-3 чайних ложок суміші спецій Balti.

Оскільки немає чітких інгредієнтів, немає точного рівня гостроти, тим більше, що різні форми смаку каррі можна приготувати в балтійському стилі. Однак більшість стандартних балтів готують середній рівень прянощів, більш гострий, ніж корма чи пасанда, але менш гострий, ніж джалфрезі чи мадрас.

Зазвичай каррі готують у звичайних каструлях Балті каррі готується в спеціальній сковороді під назвою «балти». Крім того, каррі Balti містить суміш спецій та інгредієнтів, і його часто подають прямо зі сковороди, у якій воно було приготоване, що відрізняє його від інших каррі.

The Карахі каррі це гостра страва, яку особливо люблять у Північній Індії та Пакистані. Це пов’язано з Balti та Jalfrezi, оскільки всі вони є смаженими стравами. Насправді карахі — це назва індійського чавунного вока з круглим дном, так само як і балті — це металевий посуд з плоским дном.

Звідки взялись Балти? Гарне запитання. За деякими джерелами, стиль приготування їжі виник у регіоні Балтистан на півночі Пакистану. Інші кажуть, що назва насправді походить від слова урду, що означає відро, і стосується каструлі, схожої на вок, у якій зазвичай подають Baltis.

Вважається, що такі спеції, як кардамон і чорний перець, полегшують проблеми з травленням. Встановлено, що три звичайні інгредієнти Балті – часник, цибуля та перець чилі – допомагають знизити високий рівень холестерину..