Яка риба відома в Маніпурі?

Нгарі — відома рибна їжа Маніпуру, яку їдять багато людей. 25 травня 2021 р.

Нгарі — це ферментований рибний продукт, який є місцевим жителем Маніпуру. Nga мовою Meitei означає риба, а ri (riba/liba) означає процес бродіння. Його використовують як приправу до таких страв Маніпурі, як еромба, синджу, кангшой, морок метпа та інших. Нгарі також споживають в інших південно-західних штатах Індії.

Деякі популярні страви Маніпурі включають Chamthong (овочеве рагу), Chak-hao kheer (чорний рисовий пудинг), Ngari (ферментована риба) та Iromba (суміш відварених овочів, риби та пюре з чилі). Їжа, як правило, м’яка на смак і не дуже гостра, із щедрим використанням імбиру, часнику та перцю чилі.

Кабок – це їхня фірмова страва, де рис смажать з великою кількістю овочів. Маніпурі люблять нгрі, який є різновидом ферментованої риби та має виразний запах. Вони в основному люблять нга-тонгба, уті, чагем помба і кангшой. Лончак – їхній улюблений овоч, а це не що інше, як квасоля.

Озеро було місцем розмноження місцевих видів риб, у тому числі Pengba – також державна риба – яка зараз регіонально вимерла в дикій природі через блокування її міграційного шляху Ітайським загородженням.

Нгарі це популярний традиційний ферментований рибний продукт Маніпуру, який їдять як обов’язковий щоденний гарнір під назвою Ironba (змішаний з картоплею, перцем чилі тощо) з вареним рисом усіма громадами людей у ​​Маніпурі та сусідніх штатах6.