Яка паста Рагу?

паппарделле і тальятелле чудові варіанти, оскільки довгі та широкі смужки ідеально підходять для лову ніжних шматочків соусу. Хоча трохи важче дістати, мафальде також є чудовим вибором: довгі хвилясті нитки спритно вловлюють більші шматки м’яса.

Трубчасті форми, такі як пенне та зіті ідеально поєднуються з ситними густими соусами, такими як рагу. Rigate, ребристі, захоплюють ще більше соусу. Широкі плоскі макарони, такі як паппарделле, ідеально підходять для приготування вершкових соусів.

Один із найпопулярніших і улюблених рецептів в Італії, рагу – це соус, виготовлений з помідорів і меленого або нарізаного м'яса, який довго вариться. Зазвичай його готують з томатним соусом, селерою, цибулею та морквою, фаршем з яловичини та/або свинини, трохи білого вина та ароматних трав, таких як базилік та лавровий лист.

Італійською мовою «Ragù» є загальним терміном для м'ясний соус з фаршу, овочів, вина і трохи помідорів. «Болоньєзе» також є м’ясним соусом, але це регіональний варіант, приготований у стилі Болоньї, звідки й назва: Ragù Bolognese.

Незважаючи на те, що обидва вони вважаються м’ясними соусами і, отже, є густими, рагу більше схоже на густий томатний соус із впізнаваними шматочками яловичого фаршу. Болоньєзе, однак, більш вершковий і густий, оскільки готується з молока. Це не вважається томатним соусом.

Найкращі види макаронних виробів для вловлення ситних соусів – ті, що мають форму трубки Спагетті, Рігатоні, Букатіні, Паппарделле, Кончільє, лумаче та Орек'єтте.