Яка морква найпоживніша?

Хоча всі види моркви поживні та корисні, фіолетова морква містить потужні антиоксиданти, які називаються антоціанами, які мають вражаючий вплив на ваше здоров’я. Вживання фіолетової моркви може покращити здоров’я серця, сприяти втраті ваги та зменшити запалення та ризик деяких видів раку. 21 лютого 2019 р.

Фіолетова морква мають високий вміст антоціанів, а також альфа- та бета-каротину. Доведено, що антоціани мають протизапальні властивості, допомагають захистити від захворювань, пов’язаних із серцем, і підтримують здорову імунну систему.

Помаранчева морква багаті вітамінами А, Е та К. Вітамін А необхідний для здоров’я очей, вітамін К сприяє згортанню крові та покращує здоров’я кісток, а вітамін Е зміцнює імунну систему. Вітамін Е, також відомий як вітамін шкіри, доповнює шкіру та надає їй природного сяйва.

Кругла морква, як правило, солодша, ніж подовжена. Круглу моркву легше очистити від шкірки та нарізати на дрібніші шматочки, тому вона ідеальна для салатів і стир-фрі. Довшу моркву зазвичай важче чистити та різати, але вона містить більше клітковини та бета-каротину.

Між звичайною та дитячою морквою дуже мала різниця в поживних речовинах, і вони повинні мати однакову дію на здоров’я.

Місячна біла морква дуже солодкі, з м’яким смаком і майже без серцевини. Цей сорт є декоративним, з прямими коренеплодами в середньому 6-8 дюймів в довжину. Біла морква, як правило, солодша за помаранчеву та має м’який природний смак, що робить її ідеальною для споживання в сирому вигляді.