Яка їжа містить найбільше магнію?

Серед найкорисніших харчових джерел магнію є продукти рослинного походження, а також тваринного (м'ясо та риба). Серед продуктів, які містять магній у більш значних кількостях, можна виділити: Бобові: зокрема горох, нут, сочевиця, квасоля борлотті, соя та люпин. Сухофрукти: мигдаль і волоські горіхи.

На вершині знаходяться опунції, які містять приблизно 85 мг на гектар свіжих плодів. Інші фрукти, найбагатші на магній, включають авокадо, банани, смородину, малину та ожину, усі з вмістом від 30 до 45 мг на порцію 150 г.

Здорова та збалансована дієта (яка включає п’ять порцій фруктів та овочів на день і надає перевагу рибі, цільним зернам та бобовим) та правильне зволоження їх повинно бути достатньо, щоб забезпечити наш організм необхідною кількістю магнію.

Забезпечте різноманітне та збалансоване харчування як правило, достатньо ввести потрібну кількість магнію в наш організм. Продукти, які містять цей макронутрієнт: зелені листові овочі (наприклад, шпинат і мангольд), а також артишоки, брокколі, білокачанна та цвітна капуста.

Взагалі кажучи, серед найбільш засвоюваних солей магнію є ті, в яких мінерал зв’язаний з органічними сполуками (глюконат, аспартат, піруват, малат, цитрат, підолат, лактат, оротат).

Серед найкорисніших харчових джерел магнію є продукти рослинного походження, а також тваринного (м'ясо та риба). Серед продуктів, які містять магній у більш значних кількостях, можна виділити: Бобові: зокрема горох, нут, сочевиця, боби пінто, соя та люпин. Сухофрукти: мигдаль і волоські горіхи.