Як роблять кленовий сироп?

Кленовий сік стає сиропом через випаровування У випарнику сік кип’ятять протягом кількох годин при температурі 104 °C, поки вміст цукру та інших молекул не досягне рівня 66%, відомого як 66 градусів Брікса. Для виготовлення одного літра кленового сиропу потрібно в середньому 40 літрів соку.

Сік цукрового клена (Acer saccharum) на 98 відсотків складається з води та 2 відсотків цукру, і саме ці 2 відсотки дадуть чудовий підсолоджувач. Щоб зробити 1 галон сиропу, потрібно 40 галонів соку, і це просто кип'ятіння соку, щоб видалити воду і таким чином сконцентрувати цукор, який робить кленовий сироп.

П’ять кроків від початку до кінця: (1) підготовка до сезону; (2) визначення КОЛИ натискати; (3) визначення дерев, які потрібно вирізати, та їх вирубування, (4) збір соку та його обробка (кип’ятіння/випаровування); (5) фільтрування, сортування та пакування сиропу.

Увесь кленовий сироп не є органічним, хоча це натуральний продукт і збирається з диких кленів. Щоб бути сертифікованим органічним, виробники клена повинні дотримуватися екологічних практик у всіх аспектах свого виробництва.

Переваги чистого кленового сиропу підкреслюються, якщо взяти до уваги його низький GL. Глікемічне навантаження для чистого кленового сиропу становить 54, для порівняння, цукор має глікемічний навантаження близько 65. Це означає, що Кленовий сироп підвищує рівень цукру в крові повільніше, ніж звичайний цукор. Ще один важливий факт – кленовий сироп менше піддається обробці.

У Північній Америці, особливо в Канаді та на північному сході Сполучених Штатів, кленовий сироп є основним солодким продуктом. Близькість до ферм з вирощування кленів означає, що витрати на виробництво, як правило, нижчі, що може призвести до більш доступних цін для споживачів.