Як бутлегери виготовляли алкоголь?

Вони використовували невеликий перегінний апарат для бродіння «пюре» з кукурудзяного цукру, фруктів, буряків і навіть картопляного лушпиння, щоб отримати міцний алкоголь, а потім змішали його з гліцерином і ключовим інгредієнтом, трохи ялівцевої олії як ароматизатор.

Нарешті бутлегери взялися розливати власні суміші фальшивого алкоголю, а наприкінці 1920-х років почали виготовляти лікер із кукурудза (самогон) стали основними постачальниками.

Отже в Америці часів сухого закону було неважко випити. Але оскільки вся алкогольна торгівля пішла в підпілля, гарантувати якість було практично неможливо. «Лікер Speakeasy міг бути чим завгодно: від односолодового скотча, провезеного контрабандою через Нассау, до розведеної рідини для бальзамування», — пише Окрент.

Окрім того, що їх тягнуть у танках, контрабандисти також створили фальшиві дошки для підлоги, використовуючи повстяну підкладку, і навіть закачували віскі в свої шини! Перші кілька років сухого закону були як магазин цукерок для торговців ромом і контрабандистів, що перетинали американську місцевість.

Самогон – різновид віскі, який переганяють з кукурудзяного браги. При правильному виготовленні він абсолютно прозорий і дуже потужний. Дистиляція – єдиний спосіб отримання самогону, а дистиляція в кубах є найпопулярнішим методом.

Гангстери скористалися попитом на нелегальний алкоголь і почали контрабанду, або торгівлю нелегальною речовиною. Гангстери заробляли величезні гроші, продаючи цей нелегальний алкоголь у бари, які продавали алкогольні напої, незважаючи на заборону.