У яких тайських стравах немає лемонграсу?

Гарні страви з локшини, а також супи з локшиною, такі страви, як курка з горіхами кеш’ю, смажений рис, пад-тай, багато тайських страв під впливом Китаю, як-от курка з рисом, тушкована свинина тощо. Сате безпечний і страви з базиліком, які смажаться, північне каррі, як gaeng hang-lay в пасті немає лимонної трави.

Що стосується тайської кухні, нижня частина стебла лемонграсу широко використовується як трава в тайській кухні. Його зазвичай ріжуть або подрібнюють для приготування маринадів, супів або сковороди. Він служить додатковим інгредієнтом у стравах з карі, риби, птиці, яловичини та морепродуктів. Його навіть можна використовувати для заварювання чаю.

1. Лимонна цедра. Хоча аромат не такий інтенсивний і складний, цедра лимона є найближчим до лемонграсу інгредієнтом. Замініть приблизно 1/2 чайної ложки лимонної цедри на кожен стебло лимонної трави.

Обсмажте цибулю та часник у воке до готовності; додайте свинину, креветки, лемонграс і перець чилі, готуйте ще 5 хвилин або поки свинина не буде готова. Додайте цукор, рибний соус, сік лайма, кетчуп, чорний перець, яйця, локшину, паростки квасолі та цибулю; варіть, добре помішуючи, 2-4 хвилини, доки яйце не звариться і не застигне.

Massaman має набагато складніший смак і включає такі інгредієнти, як мускатний горіх (зовнішня оболонка мускатного горіха), кориця, гвоздика та кардамон. Ці додаткові інгредієнти надають цій страві малайзійський та індійський смак. Пананг-тайське каррі — це, по суті, сестра червоного тайського каррі, просто солодша та м’яша версія!