У чому різниця між хунаньською та китайською їжею?

Сичуаньська кухня також надзвичайно гостра. Однак спеції хунаньської кухні помітно відрізняються. Тоді як Сичуаньська кухня покладається на оніміння прянощів мала, хунаньська кухня є гострою через свіжий перець чилі, який використовується в багатьох стравах.28 липня 2019 р

Поки Сичуаньська кухня відома своєю приголомшливою гостротою, а хунаньські страви славляться своїм чистим, нестримним теплом. Цей запальний характер пояснюється рясним використанням свіжого зеленого перцю чилі, сушеного червоного чилі та цибулі-шалот.

Кухня Хунань, також відома як кухня Сян, складається з кухонь регіону річки Сян, озера Дунтін і західної провінції Хунань у Китаї. Це одна з восьми великих традицій китайської кухні, яка добре відома своїми гострим і пряним смаком, свіжим ароматом і глибокими кольорами. Незважаючи на це, лише близько 20% …

Їжа Хунань відома своєю гострий, кислий і солоний комбо смаку. Інтенсивне використання суміші сухого перцю чилі, оцту, цибулі-шалоту та часнику надає цій кухні глибину смаку та тепла, яких немає в інших китайських стилях приготування.

Курку генерала Цо готують у клярі та смажать у фритюрі, тоді як курку Хунань злегка присипають кукурудзяним крохмалем і обсмажують у масі або злегка на сковороді.. Курка генерала Цо солодка та злегка пряна, набагато менш гостра, ніж курка Хунань, з ноткою великої кількості імбиру та перцю чилі.

Наші експерти кажуть… Курка генерала Цо — це чи не найнебезпечніша китайська страва в меню — темне м’ясо в клярі та смажене у фритюрі, а потім приготоване з овочами в солодкому гострому соусі. Сичуаньська курка, приготована з нежирного білого м’яса та обсмажена з овочами, є набагато кращим вибором.