Що означає розповідь про створення в Буття 1 і 2?

Розповідь у книзі Буття, першому та другому розділах, є розповідь про створення фізичної землі. Розповідь про розміщення всього живого на землі, аж до гріхопадіння Адама, є розповіддю, у певному сенсі, про духовне створення всього цього, але це також було фізичне створення.

У книзі Буття 1 ми знаходимо, як Бог закликає космос (небо і землю, і все, що на них) до існування. Потім у решті книги Буття (починаючи з книги Буття 2) ми маємо розповідь про те, що виникло (або розвинулося) з початкового творіння Бога, як люди відповіли на Божий заклик бути Його образом у світі.

У Бутті 1 Бог створює рослини, потім тварин, а потім одночасно створює чоловіка і жінку. У Бутті 2 Бог створює людину, рослини, потім тварин, а пізніше ділить людину на жінку та чоловіка. Крім того, дві історії використовують різні імена для божества.

У першій книзі Буття розповідається про створення, 1:1-2:4 ми знаходимо всемогутнього, всезнаючого, люблячого, вічного і нескінченного Бога. Він творить вільно відповідно до Своєї божественної мудрості та спонуканий щирою любов’ю. У книзі Буття Бог творить дуже впорядковано, дотримуючись семиденного плану.

Про це розповідає книга Буття, розділи 1 і 2 Бог створив світ своїм вимовленим словом. Бог створив світ за 7 днів, тому у нас 7 днів на тиждень. Бог створив небо, землю і все живе. Він створив людей на Свій образ і дав їм владу над землею.

Буття 2 завершує опис Божого тижня творення, а потім зосереджується на створенні людини, її роботі, ідеальному середовищі та створенні жінки як його помічниці та дружини. Це наш останній погляд на світ перед тим, як він буде спустошений людським гріхом і смертю через непослух Адама і Єви в розділі 3.