Що найбільше їдять північнокорейці?

Страви з рису та кімчі є основною корейською їжею. Під час традиційної їжі вони супроводжують як гарніри (панчань), так і основні страви, такі як чук (каша), пульгогі (м’ясо на грилі) або мион (локшина).

Найпопулярніші страви в Північній Кореї рис, суп, кімчі, паста з червоного перцю (гочуджан) і паста з соєвих бобів (доенджан). Ці страви є найбільш репрезентативними культурними стравами, і їх також смакують у Південній Кореї. Жителі Північної Кореї докладають багато зусиль для приготування кімчі та пасти з червоного перцю чи соєвих бобів.

До 2000 року, за винятком еліт Північної Кореї, країна існувала переважно на вегетаріанській дієті. Вживати м’ясо лише два-три рази на рік було очевидною нормою. При Кім Чен Ірі це почало змінюватися, коли близько 2005 року почалися спроби збільшити доступність тваринного білка для більшої частини населення.

«Вони їдять недостатньо, і їх дієта дуже вузька; типово пластівці — рис або кукурудза — і овочевий суп і кімчі. Дуже мало білка. Дуже мало фруктів"Найуразливіші верстви населення Північної Кореї витрачають 70-80 відсотків своєї мізерної зарплати на їжу", – сказав Раган.

«Північнокорейська еліта любить бенкетувати м'ясо. На Півдні найбільше користується яловичиною. На Півночі яловичина просто недоступна майже всім.

Їхній уряд є значною мірою протилежним американським ідеалам, таким як свобода слова та доступ до інформації. З усіх цих причин, Північна Корея забороняє McDonald's — справжній символ Заходу — від відкриття ресторанів у країні.