Що краще для дріжджового тіста? Конвекція чи верхній і нижній нагрів?

Дріжджова випічка працює краще, якщо їх додати Верхній і нижній нагрів, замість випічки з конвекцією. Як я вже сказав, дріжджі просто не люблять повітря! 29 вересня 2022 р

Температура вентилятора: якщо ваше дріжджове тісто відправляється в духовку з вентилятором замість верхнього/нижнього нагріву, зазвичай можна відняти 20 °C від рекомендованої температури випікання. Для верхнього/нижнього нагріву потрібна 180 °C, гарячим повітрям 160 °C.

40 °C Дріжджі дуже чутливі. Вона любить тепле, але точно не гаряче. Оптимальна температура – нижче 40 °C. Якщо ви хочете дати тісту піднятися в духовці, розігрійте її до максимум 40 °C.');})();(function(){window.jsl.dh('Byu5ZubhK5O5wN4P69W1kAc__29','

Накрийте миску, в якій ви місили тісто, чистим рушником і дайте йому піднятися в теплому місці приблизно на 35-40 хвилин. Це може бути класична проблема з системою опалення. Багато печей зараз мають спеціальний рівень розстоювання, за якого тісто може оптимально піднятися.

Верхнє/нижнє нагрівання ідеально підходить для класичного випікання та смаження лише на одному деку. Нижній нагрів особливо підходить для приготування їжі, верхній – для запікання. Конвекція є хорошим вибором для сухих (і/або хрустких) продуктів, таких як піца, печиво чи булочки.

Щоб дріжджове тісто знову стало більш пухким і пухким, йому знову потрібен час і тепло. Другий час підйому забезпечує рихле дріжджове тісто з більшим об’ємом і дріжджове тісто менше рветься під час випікання. Другий час підйому робить дріжджове тісто пухким і легким.