Коли не можна їсти пастернак?

Якщо сирий пастернак стане м'яким і м'яким, це ознака гнилі, і його більше не можна їсти.

Коли пастернак починає псуватися, вони стають зморщеними або зморшкуватими. Поганий пастернак також можна визначити по в’ялості або м’якості. Наприклад, якщо тримати за один кінець, інший кінець опускається. Як тільки пастернак стане млявим, він буде зневоднений і матиме смак деревини.

Коли пастернак псується, ви часто отримуєте дуже м’які коричневі ділянки, які ростуть досить швидко – уникайте. Подрібнення або тушкування коренеплодів, які втратили найкращу консистенцію, є хорошим способом використання.

Молодий маленький пастернак не потребує очищення від шкірки – просто почистіть його та подавайте цілим. Старий пастернак потрібно дуже тонко очистити за допомогою овочечистки або гострого ножа, а потім порізати на шматки однакового розміру. Якщо центральна серцевина дуже волокниста, її слід відрізати.

Чи можна їсти пастернак сирим? Так, пастернак цілком безпечно їсти сирим! Можливо, для деяких із вас це само собою зрозуміло, але я зовсім не звинувачую вас, якщо вам було цікаво. Сирий пастернак солодкий і горіховий, з дуже тонкими відтінками солодки.

Пастернак зазвичай має коричневі плями там, де були менші корінці до того, як їх зчистили під час чищення. Ці позначки не означають, що пастернак поганий. Більші коричневі або м’які плями слід уникати, хоча їх можна легко обрізати, а решту пастернаку можна використати.