Кімчі корисний чи шкідливий для вас?

Крім клітковини, вітамінів і мінералів, кімчі містить природні пробіотичні бактерії. Якщо ви їсте їх регулярно, пробіотики в ферментованих продуктах можуть бути корисними для мікробіому вашого кишечника. Дослідження показують, що щоденне вживання кімчі може допомогти покращити деякі проблеми з травленням. 18 березня 2024 р.

Кімчі здебільшого корисний для нас, але слід пам’ятати про деякі ризики:

  • Високий вміст солі. Солі в кімчі може бути занадто багато для деяких людей, особливо для тих, хто страждає високим кров’яним тиском або має ризик його розвитку.
  • Захворювання щитовидної залози. Якщо у вас проблеми зі щитовидною залозою, вживання кімчі може вплинути на гормони щитовидної залози.
  • алергії.

Кімчі часто подається як гарнір разом з іншими корисними овочами та білками. У дослідженні дослідники відзначили, що споживання більше трьох порцій кімчі на день може мати протилежну користь. Учасники, які їли більше п’яти порцій кімчі на день, мали більший ризик розвитку ожиріння.

Покращує здоров'я травлення Клітковина та пробіотики в кімчі можуть допомогти вам підтримувати здорову травну систему. Пробіотики у ферментованій їжі можуть допомогти зменшити негативні симптоми багатьох шлунково-кишкових розладів, таких як синдром подразненого кишечника та запалення товстої кишки.

Кімчі має чудовий харчовий профіль. Страва має низьку калорійність, але насичена такими поживними речовинами, як залізо, фолієва кислота та вітаміни B6 і K.

Про це повідомили результати споживання великої кількості кімчі знижує рівень жирів і холестерину, рівень глюкози в крові натщесерце та рівень ліпідів у сироватці крові порівняно з дієтами, які не містять кімчі або містять низьку кількість.