Чи згадується піст у Старому Завіті?

І Старий, і Новий Завіти вчать про цінність посту, тобто утримання від їжі чи пиття, щоб зосередитися на молитві та пошуку волі Бога. Піст згадується понад 70 разів у Святому Письмі. У Старому Завіті було два види посту: публічний і особистий.

Повторення Закону 9:9 – «Коли я зійшов на гору, щоб прийняти скрижалі кам’яні, скрижалі заповіту, що Господь склав з вами, я пробув на горі сорок днів і сорок ночей; Я не їв хліба і не пив води». – Це чудесний 40-денний абсолютний піст Мойсея під час отримання закону від Бога.

Йом Кіпур: День Спокути. Першим і найважливішим з усіх днів посту є Йом Кіпур, День Спокути. З усіх пісних днів тільки цей день був призначений Богом у Біблії. Левіт 16:29 наказує Божому народу «зректися себе» на Йом Кіпур.

Одна з найдавніших згадок про піст у Біблії зустрічається під час битви в книзі Суддів. У цій історії Бог дає і стратегію, і перемогу ізраїльській армії після того, як вони шукали Його в молитві та пості.

Мойсей Причина, по якій я це згадую, полягає в тому, що я схильний думати, що є кілька випадків, коли ми читаємо приклади посту людей, і ці приклади є досить унікальними у великому Божому плані спасіння. Перший з них, звичайно, Мойсей. Мойсей насправді є першою людиною в Біблії, яку ми знаходимо постячим.');})();(функція(){window.jsl.dh('Rj65ZuyrCKa6vr0Ph6iCgAE__28','

Він цьому вчив а не прагнути покаятися і наблизитися до Нього під час посту, вони шукали мирських задоволень і займалися мирською діяльністю. Замість того, щоб виявляти співчуття іншим, вони змушували інших працювати, були дратівливими та сварливими.