Чи здорові фалафель і хумус?

Фалафель є з високим вмістом багатьох мікроелементів і хорошим джерелом клітковини та білка. Таким чином, це може допомогти приборкати ваш апетит, підтримувати здоровий рівень цукру в крові та знизити ризик хронічних захворювань. Проте його зазвичай смажать у олії, що підвищує його жирність і калорійність.

Фалафель — це страва Близького Сходу, яка готується з нуту або фави. Забезпечує необхідні поживні речовини, такі як білок, клітковина, вітаміни та мінерали. Користь для здоров’я може включати контроль ваги, підтримку здоров’я серця та лікування анемії.

У котлеті фалафель міститься трохи більше 5 грамів вуглеводів, більшість з яких походить з нуту або бобів. У їжі багато складних вуглеводів і розчинної клітковини — типу клітковини, яка допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ (відомий як «поганий» холестерин).

Хумус – це здорова, універсальна закуска. Він насичений поживними речовинами і забезпечує захист від різних захворювань. Його легко приготувати самостійно вдома, а в продуктовому магазині можна знайти різноманітні смаки: від чорної квасолі, смаженого часнику та кокосового каррі до червоного оксамиту та шоколадної м’яти.

Поживний профіль фалафеля Zozos каже, що фалафель дуже корисний для здоров’я. Він, як правило, має відносно низький вміст холестерину, низький рівень глікемічного індексу та високий вміст білка. Крім того, він повний складних вуглеводів і клітковини, які є добре для здорового кишечника та регулярного випорожнення, додає Зозос.