Чи варто промивати макарони без глютену?

Як і звичайну локшину, ви захочете злити пасту, ніколи не полоскати. Якщо це не вказано в інструкції.

Безглютенові макарони зазвичай вбирають більше соусу, ніж звичайні макарони. Це означає, що вам може знадобитися додати більше води в соус, коли ви будете змішувати його з макаронами. Не промивайте макарони. Злийте макарони за допомогою друшляка (великого сита), але не промивайте їх.

Щоб зупинити процес варіння та уникнути кашкоподібних макаронів, дайте тій пасті крижану ванну! Щоб зробити баню з крижаною водою, додайте лід і воду в миску середнього розміру. Я вважаю за краще використовувати безглютенову пасту Jovial або Tinkyada, але Barilla також дуже смачна.

Безглютенові макарони мають тенденцію ставати липкими, кашоподібними або злипатися якщо воно готується занадто довго або занадто коротко. Це більш вибагливе, ніж звичайна паста.

Через крохмаль макаронна локшина без глютену злипається. Додайте шматочок оливкової олії у воду та не забудьте пропустити по ній ложку, щоб перерозподіляти її кожні 30 секунд протягом перших кількох хвилин приготування.. Як тільки макарони почнуть пухкувати, вам не доведеться про це так сильно турбуватися.

Наші головні поради:

  1. Зваріть макарони у дуже великій каструлі; для найкращих результатів використовуйте 1 л підсоленої води на 100 г макаронів.
  2. Дайте макаронам покипіти без кришки, поки вони варяться.
  3. Масло у воду для варіння додавати не потрібно.
  4. Кип’ятіть протягом 5 хвилин, потім кожну хвилину обережно пробуйте макарони, поки вони не стануть «al dente»