Чи потрібно вказувати номери E?

Виробники повинні надавати інформацію про будь-які добавки, які використовуються в харчових продуктах, які вони виробляють. Ви можете знайти цю інформацію в списку інгредієнтів на упаковці. Він розкаже вам, що робить кожна добавка, а потім її назву або номер E.

Чи потрібно декларувати добавки на етикетках харчових продуктів? Так, харчові добавки є обов’язковими для вказівки в списку інгредієнтів, якщо вони присутні в харчовому продукті, або за назвою, або за номером E, дотримуватись правил маркування харчових добавок. Необхідно також вказати призначення або функцію добавки в продукті.

Вимоги до маркування для е-номерів і добавок На завершення, E-номера використовуються для спілкування різними мовами та для того, щоб допомогти споживачам зробити усвідомлений вибір. Наявність номера E на етикетці харчового продукту означає, що присутня добавка була оцінена та визнана безпечною в ЄС.

Деякі люди можуть мати чутливість, що означає, що їм буде корисно уважно читати етикетки харчових продуктів, щоб уникнути певних чисел Е, але більшість людей зможуть споживати ці добавки без будь-яких побічних ефектів.

Добавка, яка з’являється в INS, не має автоматично відповідного номера E. Номери INS присвоюються комітетом для ідентифікації кожної харчової добавки. Номери INS зазвичай відповідають номерам E для тієї самої сполуки, напр. INS 102, тартразин, також є E102.

E-Codes – Halal & Haraam E – Numbers

Е-кодІм'яСтатус
E224Метабісульфіт каліюХаляль
E226Сульфіт кальціюХаляль
E227Гідросульфіт кальціюХаляль, якщо кальцій отриманий з мінеральних або хімічних речовин. Mushbooh, якщо він отриманий з кісток.
E230Біфеніл / ДифенілХаляль, якщо в якості розчинника не використовується спирт