Чи нормальний рівень цукру 120 після їжі?

Нормальний рівень цукру в крові залежить від віку людини та інших станів здоров’я. У людей, які не хворіють на діабет, нормальний рівень цукру в крові становить: натще/після пробудження та перед їжею: від 80 до 99 мг/дл. Після їжі/перед сном: від 80 до 140 мг/дл.

Вимірювання рівня цукру в крові після їжі нижче 140 мг/дл (7,8 ммоль/л) вважається нормальним.

Яким має бути рівень цукру в крові після їжі?

Після їжі
Дорослі без діабету (див. інструкцію)<140 мг/дл
Діти та підлітки (див. інструкцію)немає встановлених рекомендацій, зазвичай < 180 мг/дл
Вагітні люди (див. інструкцію)< 120 (через 2 години) < 140 (через 1 годину)

Таблиця нормального рівня цукру в крові за віком для дорослих

ВікРівень цукру в крові натщеРівень цукру в крові після їжі
18 – 5070 – 99 мг/дл70 – 140 мг/дл
51 – 6070 – 105 мг/дл70 – 150 мг/дл
61 – 9070 – 115 мг/дл70-160 мг/дл

Тест на глюкозу не натщесерце вимірює кількість глюкози (цукру) у вашій крові після їжі. Нормальні рівні не натще (A1C) нижче 140 міліграмів на децилітр крові (мг/дл). Якщо між 140 і 199 мг/дл, у вас може бути переддіабет. Якщо вище 200 мг/дл, у вас може бути діабет.

Рівень від 100 до 125 мг/дл (5,6-6,9 ммоль/л) означає, що у вас знижений рівень глюкози натщесерце, тип переддіабету. Це підвищує ризик розвитку діабету 2 типу, тому вам слід проконсультуватися зі своїм постачальником. Рівень 126 мг/дл (7 ммоль/л) або вище зазвичай означає, що у вас діабет.