Чи можна пити вино 20-річної витримки?

20-річне вино має відновити спокій протягом тижня-двох, тоді як 30-річному вину може знадобитися до місяця. Якщо вино старше 40 років, дайте йому настоятися від чотирьох до шести тижнів або поки воно не стане прозорим. Відкривши вино, його слід подати якомога швидше.Jul 19, 2022

Невідкриті кріплені вина зберігаються довше, зазвичай від 4 до 20 років, іноді навіть довше, залежно від стилю, зберігання та якості вина.. Десертне вино — часто з високим вмістом цукру та кислотності, які сприяють збереженню, десертні вина, такі як Сотерн і Айс Вайн, можуть зберігатися від 2 до 20 років і більше.

Безпечно, так. Добре, це залежить від того, як воно зберігалося, чи пробка висохла та пропускала повітря, чи було це вино з низьким вмістом кислоти, яке не мало місця для витримки, чи піддавалося воно колись сильному спеку чи сильному холоду… Зазвичай, якщо немає серйозне пошкодження пробки, ви не можете сказати, поки не відкриєте її.

При правильному зберіганні та зберіганні закритими білі вина часто можуть пережити рекомендований термін споживання на 1-2 роки, червоні вина – на 2-3 роки, а кулінарні вина – на 3-5 років. Добре вино, як ви вже здогадалися, зазвичай можна вживати десятиліттями.

Старі вина, як правило, вицвітають набагато швидше, ніж молоді вина в келиху. Отже, особливо крихке або старе вино (особливо витримане 15 або більше років) слід злити лише за 30 хвилин або близько того до вживання.

Дещо надто спрощений огляд потенціалу витримки червоного вина: Nebbiolo ~20 років. Альяніко ~20 років. Каберне Совіньон ~10–20 років.