Чи можна людям з підвищеним холестерином їсти морепродукти?

Морепродукти багаті на фітостероли та омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця. У будь-якому випадку, Я раджу тим, у кого високий рівень холестерину, дотримуватися спеціальної дієти, яку може порадити ваш надійний дієтолог за порадою лікаря.17 червня 2022 р

Серед усіх видів морепродуктів єдиний креветки і кальмари їх слід розглядати як такі, що містять значні рівні холестерину, але навіть тоді вони далекі від рівнів холестерину, які містяться у внутрішніх органах (таких як нирки та печінка) та яйцях (особливо жовтку).

Артеріальна гіпертензія та гіперхолестеринемія це патології, що ускладнюють включення в раціон морепродуктів, за винятком деяких з них (головоногі молюски); тому в цих випадках його використання, як правило, НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ (допускається деякими час від часу та в обмежених кількостях).

Перш за все здається, що молюсків і ракоподібних вони найменш показані. Далі йде жирна риба, така як скумбрія, лосось, скорпіон і анчоус. Інша риба, яка не дуже підходить для тих, хто страждає від високого холестерину, це вугор, оселедець, люціан, риба-меч, а також ікра та боттарга.

Однак, якщо ми подивимося на таблиці поживних речовин, ми можемо зрозуміти, що є молюски, які, знову ж таки в контексті здорового та різноманітного харчування, можна споживати частіше, ніж інші: наприклад каракатиці, восьминоги і кальмари вони мають значення холестерину від 60 до 72 мг/…

Наприклад, такі фрукти, як виноград, банан і вишнянадмірне споживання може негативно вплинути на рівень цукру в крові та, опосередковано, на холестерин.