Чи має генетика якесь відношення до толерантності до алкоголю?

Хоча може здатися, що існує генетична схильність до алкоголю, толерантність не передається у спадок. Толерантність виникає внаслідок вживання значної кількості алкоголю протягом тривалого часу. Однак непереносимість алкоголю може бути генетичною.8 березня 2024 р

На вашу толерантність до алкоголю впливають звички до вживання алкоголю, генетика, загальний стан здоров’я та стать. Жодна людина не схожа на те, скільки алкоголю може витримати її організм. На це впливає багато факторів, зокрема: генетика, стать і вік.

Фізичні особи з двома примірниками ALDH2*2 алель, як відомо, має високий рівень ацетальдегіду в крові та відчуває симптоми «похмілля», такі як прискорене серцебиття протягом тривалого часу, навіть при невеликому споживанні алкоголю. Особи, які працюють з DMF, продемонстрували пов'язане з дозою збільшення скарг на непереносимість алкоголю.

Вища маса тіла та поширеність високих рівнів алкогольдегідрогенази в індивіда підвищують толерантність до алкоголю, і як вага дорослої людини, так і ферменти залежать від етнічної приналежності. Однак не всі відмінності в толерантності можна пояснити біохімією.

Чи впливають генетичні особливості на реакцію організму на вживання алкоголю? так. Якщо алкоголь викликає у вас нездужання, це може бути через генетичний компонент.

Розлад, пов’язаний із вживанням алкоголю (AUD), часто здається сімейним, і ми можемо почути про наукові дослідження «гену алкоголізму». Генетика, безумовно, впливає на нашу ймовірність розвитку AUD, але історія не така проста. Дослідження показують, що гени відповідають за приблизно половину ризику AUD.