Чи їстівні лимони лимонного дерева?

Гострі плоди обох їстівні разом зі шкіркою. Протягом вегетаційного періоду цитрусові ростуть як у приміщенні, так і на відкритому повітрі в максимально освітленому місці. Цитрусові слід оберігати від пекучого весняного сонця і привчати до поступово зростаючого освітлення.

Лимон використовується для ароматизації солоних і солодких страв і покращує смак їжі. Найчастіше використовують сік лимона, але можна використовувати і цедру, що містить ароматичні масла. Однак біла частина під жовтою шкіркою гірка, і її слід уникати.

Кумкваті мініатюрного розміру, але, на щастя, вам не доведеться турбуватися про те, щоб очистити маленькі фрукти. Кумкват можна їсти цілком разом із шкіркою та насінням – однак ретельне прання все одно необхідне. На смак кумкват досить солодкий: гіркий і солодкий одночасно.

Лимонним деревам потрібна постійна вологість, але вони не терплять стоячої води. Переконайтеся, що дерево регулярно отримує воду, але дайте ґрунту трохи підсохнути між поливами. Нестача світла: лимонним деревам потрібно багато світла. Якщо дерево не отримує достатньо сонячного світла, його листя може почати жовтіти.

Шкірки цитрусових містять оксалат, який перешкоджає засвоєнню кальцію, тому не варто їсти їх багато.", – перераховує Хейнонен. Можна вважати безпечним емпіричним правилом, що шкірку, яку традиційно не їли у великих кількостях, слід продовжувати вживати в помірних кількостях.