Ви знали? Горіхи, багаті білками і фітостеролами, допомагають знизити рівень холестерину та боротьба з серцево-судинними захворюваннями.
Цільнозернові продукти, багаті клітковиною Вони містять набагато більше клітковини, ніж рафіновані злаки. Тому віддайте перевагу цільнозерновий хліб з білим багетом. Чудовий у своїй категорії овес, який містить тип розчинної клітковини, званої бета-глюканом, потужною пасткою для холестерину.
Проти поганого холестерину їжте волоські горіхи, мигдаль або фундук. Всупереч тому, що може припустити їх текстура та смак, горіхи (волоські, мигдаль, фундук) не підвищують холестерин.
Крім того, волокна, що містяться в горіховий хліб надає ситного ефекту. Насправді вони розбухають у шлунку та вгамовують голод. Крім того, вони затримують частину харчового болюсу і сприяють зниженню ваги. Нарешті, вони сповільнюють всмоктування цукру в кров.
Ще один союзник у боротьбі з надлишком холестерину: цільні зерна. Бажано замінити рафіновані злаки, такі як білий рис або білий хліб, гречкою, булгуром, цільним житом, кіноа або навіть вівсяними пластівцями.
Якщо у мене холестерин, який сніданок? Якщо у вас холестерин, то потрібно бути обережними з молочними продуктами. Спеціаліст категоричний: «віддавайте перевагу сиру, нежирній фуа-гра та рослинному маслу з омега-3, яке є гіпохолестеринемічним (знижує рівень холестерину, прим. редактора)".